top of page

Vuokravälitys

Aina asiakkaan parhaaksi

Minulla on LKV-tutkinto. Pitkä kokemus ja hyvä paikallistuntemus sekä laaja kontaktiverkosto tekevät sen, että pystyn asiantuntevasti välittämään niin asuntoja kuin yritystilojakin.

 

Käänny luottamuksella puoleeni, olet sitten  tarjoamassa tilaa vuokralle tai vuokraamassa tilaa. Huomaathan, että kaikki vuokrattavat tilat, eivät koskaan tule julkisuuteen asti. Toimeksiannosta autan sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi vuokralaiset tai vaihtoehtoisesti vuokratilat toimintatarpeeseesi.

Kun olet vuokraamassa asuntoa tai tilaa yrityksellesi, haluat varmasti saada parhaan mahdollisen. Minä voin sen sinulle hankkia – saanko välittää?

 

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää vuokravälityksestä ja vuokrakohteista, kerron mielelläni. 

Ripeä vuokrausprosessi on asuntosijoittajan etu

 

Oletko koskaan miettinyt vaihe vaiheelta miten sijoitusasuntosi vuokrausprosessi etenee ja mitä siihen sisältyy?

 

Jotta asuntosijoittaminen olisi kannattavaa ja tehokasta, on vuokrauksessa yleensä aina kiire, siksi siis kannattaa toimia reippaasti ja ennen kaikkea edellyttää, että toimeksi saanut vuokravälittäjä myös toimii tämän ymmärtäen. Aina asunnot eivät saa uutta asukasta heti edellisen muutettua, mutta toimimalla tehokkaasti, voidaan kuitenkin tyhjiä kuukausia karsia.

Vuokrausprosessi alkaa nykyisen asukkaan irtisanomisilmoituksesta. Hyvin usein se tapahtuu kuukauden viimeisimpinä päivinä, ellei peräti viimeisenä. Silloin on aina kiire! Seuraava kuukausi on nykyisen asukkaan irtisanomiskuukausi. Irtisanomiskuukausi on aina 1 kokonainen kalenterikuukausi. Tämän yhden kuukauden aikana tulisi siis kuvata asunto, suorittaa näytöt ja löytää uusi asukas.

 

Asunnosta olisi hyvä saada aina ajanmukaiset kuvat ja pohjapiirustus, jotta asunnon etsijät saisivat mahdollisimman tarkan ja totuuden mukaisen käsityksen asunnosta. Tämä myös vähentää turhia näyttöjä.

Näyttöjen osalta aikaa vievintä on saadaan näyttöajat sopimaan niin nykyisen asukkaan, kuin katsojan kanssa. Nykyinen asukas on toki velvollinen sallimaan näytöt asuessaan asunnossa, mutta hyviin tapoihin kuuluu sovittaa näyttöajat asukkaan elämä huomioiden.

Lähes kaikilla asuntoa etsivistä on nykyisen asunnon irtisanominen vielä tekemättä, joten he eivät useinkaan sitoudu ottamaan asuntoa ennen kuin ovat irtisanoneet omansa ja asuneet vielä irtisanomisaikansa. Kotoaan muuttavat nuoret ovat vapaampia sitoutumaan asuntoon nopeastikin. Myös parisuhde-erot ovat syitä nopeille vuokrauspäätöksille.

Jotta vuokraustoiminta pysyisi mahdollisimman kannattavana, tavoitteena on saada asunto vuokrattua heti irtisanomiskuukautta seuraavana kuukautena. Tämä on mahdollista,  mikäli asunto ei vaadi väliremonttia. Väliremontti, mikäli se on aiheellista, on hyvä suorittaa vuokralaisen vaihtumisen yhteydessä. Tämäkin on suunniteltava siihen mennessä, kun asunto tyhjenee, jotta remontti voi käynnistyä heti asunnon tyhjennyttyä.

Kun sitten sopiva uusi asukas on löytynyt, tarkistetaan tulevan asukkaan luottotiedot. Vuokranantaja päättää aina missä määrin odotetaan luottotietojen puhtautta. Tämän jälkeen allekirjoitetaan sopimus, jossa on määritelty vakuuden toimitusaika ja tapa. Lisäksi sovitaan muista käytännön asioista muuton suhteen.

Nykyisen asukkaan lähdön yhteydessä/jälkeen tehdään lopputarkastus. Uuden asukkaan kanssa puolestaan muuttotarkastus. Näiden käytännön toteutuksissa on hiukan eroa, riippuen siitä minkälaisilla aikatauluilla muutot tapahtuvat. Kuitenkin niin, että vakuus vapautetaan lähtevälle asukkaalle vasta kun asunto on todettu asianmukaisesti palautetuksi.

Suurin osa asukkaista tekee irtisanomispäätöksensä tosiaankin vasta loppukuusta. On myös asukkaita, jotka tietävät jo hyvissä ajoin muuttavansa, mutta panttaavat tietoa ja irtisanomista kuukauden loppuun. Nämä tapaukset olisi hyvä saada rohkaistua toimimaan aiemmin, jotta vuokraustoimet voitaisiin aloittaa ennen varsinaisen irtisanomiskuukauden alkamista. Näin myös asunnon etsijöille jäisi aikaa reagoida vielä jopa saman kuukauden aikana. Tosin aina joku saa ilmoituksen viimetinkaan tässä hektisessä kiertokulussa.

Autan mielelläni kaiken tämän hoitamisessa asuntosijoittamisesi parhaaksi. Saanko välittää?

bottom of page